Неотдавна свръхрядка версия на Super Mario Bros. се продаде за 660 000 долара на търг и сега е ред The Legend of Zelda.

Да, в този откачен свят, в който живеем, хората купуват трудни за намиране ретро игри за невероятни суми пари. Копието на NES класиката от 1987 г., което е оценено като изключително рядко, защото е ранна версия, произвеждана сама няколко месеца, вече надмина 110 000 долара в оферти дни преди края на търга.     

Според Hеritage Auctions по всяка вероятност това е единственото копие от тази версия на играта, което някога ще бъде налично за продажба. Единствената друга касетка от The Legend of Zelda, която е по-рядка от тази, е т.нар. NES TM версия, която е най-първото издание на играта. Предполага се, че от нея съществува едно единствено запечатано копие и шансовете да го видите в продажба са нищожни.

Макар повечето от нас никога да няма да могат да похарчат толкова пари за оригиналната The Legend of Zelda, винаги може да си купите копие втора ръка за много по-малка сума или пък да се възползвате от NES каталога за Switch и да изиграете първото приключение на Линк на преносимата конзола на Nintendo.  

Пак Heritage Auctions предлага и касетка от прочутото Nintendo World Championships в превъзходно качество.

Снимка: Heritage Auctions

Виж още: Вентилаторът на PS5 ще работи различно според нуждите на всяка игра

 

Тагове: