В опитите си да направи услугата си по-достъпна YouTube експериментира с нов дизайн. 

Няколко скрийншота, появили се в Twitter и Reddit показват, че тъмбнейл иконите на видеоклиповете на заглавната страница са доста по-големи.

Новият дизайн на началната страница, който може да видите на снимките по-долу, е доста по-различен от досегашния изглед, с който сме свикнали. Видеоклиповете вече не са групирани по категории, на лентата се появяват по-малко видеоклипове, през който хората могат да превъртат и, да,тъмбнейлите са видимо по-големи. Не е ясно колко точно потребители са получили новото оформление. Ние не успяхме да видим новия дизайн, така че вероятно става въпрос за ограничена тестова версия. Говорител на YouTube каза пред The Verge, че компанията „в момента тества ново оформление на началната страница, за да подобри изживяването на  потребителите си“.

Засега обаче редизайнът не среща одобрението на потребителите. Хората се оплакват, че по-големите тъмбнейлове затрудняват превъртането на клиповете. Други  определят промените като дезориентиращи.

Ако реакциите са все негативни, YouTube най-вероятно ще се откаже от новия изглед и ще търси други начини да направи страницата по-достъпна за своите потребители.

Виж още: Драматични промени за таксиджиите в Русия

 

Тагове: