Windows 7 най-сетне достигна края на своя живот. След 10 години на пълна поддръжка от 14 януари Microsoft прекратява пачовете за сигурността на операционната система. Това означава, че ако все още ползвате Windows 7, ще бъдете уязвими за бъгове, а всякакви проблеми, които се появяват, няма да бъдат оправени.

За да бъдете сигурни, че имате адекватна защита, трябва да ъпгрейднете до по-нова версия на Windows. През 2015 г. Microsoft предлагаше безплатни ъпгрейди от Windows 7 или Windows 8.1, но от декември 2017 г. Windows 10 вече не е безплатен. Въпреки това съществува начин да получите най-новата версия на Windows безплатно, стига да имате лицензирано копие на Windows 7 и Windows 8.1.

Това става, като свалите и стартирате Media Creation Tool и след това въведете съществуващия продуктов ключ. Когато ъпгрейднете, ще имате дигитален лиценз за Windows 10, който ще бъде проверен, когато влезете в интернет.  

Разбира се, успешно активирано копие на Windows 10 не е съвсем същото като законен лиценз, така че технически пак може да нарушавате лицензионното споразумение, като използвате Windows 7 ключа за Windows 10.

Виж още: Най-добрите браузъри в началото на 2020 година

 

Тагове: