В епичната вселена на поредицата Highlander може да има само един истински боец и Хенри Кавил се е устремил към титлата. Според слухове от Холивуд звездата от Man of Steel води преговори с Lionsgate за рибуута на Highlander.

Режисьор на новия филм трябва да бъде създателят на John Wick Чад Стахелски, а сценарист е Кери Уилиямсън. Оригиналният продуцент на първия Highlander Питър Дейвис трябваше да продуцира и новата лента, но за съжаление почина през февруари. Неговото място ще бъде заето oт Нийл Мориц и Джош Дейвис.

Оригиналният Highlander от 1986 г. бе с участието на Кристоф Ламбер, Шон Конъри и Кланси Браун като безсмъртни същества, борещи се за надмощие. От този филм се роди прочутата фраза There can be only one, както и четири продължения и три тв сериала.  

Сюжетът на новата част засега не е известен; не знаем още дали Кавил ще играе съществуващ герой или напълно нов персонаж. За него обаче това е възможност да се появи в още една поредица с много почитатели, след като го видяхме във високобюджетни проекти като Man of Steel и Mission: Impossible. В момента той снима втори сезон на The Witcher за Netflix и ще се завърне за продължението на Enola Holmes.

Рибуутът на Highlander се подготвя от известно време и в един момент за филма се спрягаше името на Раян Рейнолдс.

Снимка: Omega Underground

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)