Докато светът вече мисли как да се бори с deep fake, политик от Пакистан все още се затруднява да различи истинския свят от този на видеоигрите. Курам Наваз Гандапур изказа похвалите си в Twitter за пилот, предотвратил „огромна трагедия“ благодарение на „присъствие на духа“. Политикът дори сподели видео от случката. Само един проблем... видеото е от Grand Theft Auto V.

Постът бе качен в социалната мрежа на 5 юли. Малко след това генералният секретар осъзна, че е бил заблуден от видеоигра, и изтри поста. Но както знаем, каквото бъде качено в интернет, си остава там завинаги. Ето и оригиналното видео:

Това обаче не е първият път, в който политик от Пакистан бива затруднен от новите технологии. Преди няколко седмици друг политик от страната се озова в новините, след като случайно включи котешки филтър по време на живо предаване от пресконференция. Горкият човек явно не знаеше как се маха, и записът бе качен така във Facebook. Да не споменаваме, че преди време и тв водеща от Пакистан обърка компанията Apple с плода ябълка...

Вижте още: Култ! Ето това става, когато видеоигрите и реалността се преплетат (ВИДЕО)

Тагове: