Сериалът може и да е свършил, но Game of Thrones: Beyond the Wall е нова официална игра по хитовото шоу, която тепърва ще очакваме. Историята в нея започва преди събитията от сериала, а като жанр тя е тактическа ролева игра. Работата по нея е поверена на  канадското студио Behaviour Interactive, което вдъхва надежди. Студиото е познато на много геймъри и е създало десетки заглавия за конзоли в последните две десетилетия. Творческият директор на Game of Thrones: Beyond the Wall пък е главният дизайнер на популярната мобилна игра  Star Wars: Galaxy of Heroes.

Game of Thrones: Beyond the Wall вече е отворена за предварителни регистрации, което ще ви донесе бонус предмети в играта. Тя все още няма премиерна дата, но се очаква до края на годината за iOS и Android.

Практиката показва, че при мобилните игри, които са безплатни, задължително трябва да се изчака, за да сме сигурни какво ще получим в крайна сметка. Star Wars: Galaxy of Heroes има микротранзакции, но те не са прекалено досадни и не провалят изживяването за онези, които се опитат да ги игнорират. Детайлите и изображенията от новата игра изглеждат добре и ако историята се окаже дори малко интересно за феновете на вселената, Game of Thrones:  Beyond the Wall може да бъде приятна изненада за мобилните геймъри.

 

Виж още: HBO рекламира PS4/Xbox One стрийминг с Wii U геймпад