Netflix анонсира нова игра, базирана на хитовия сериал Stranger Things, съвсем навреме за премиерата на новия сезон на 4 юли. Тя се нарича просто Stranger Things Mobile Game и се прави за iOS и Android устройства. Като геймплей тя прилича на Pokémon GO и е базирана на локационен принцип и добавена реалност.    

Идеята се върти около The Upside Down и това, как този мрачен обратен свят е скрит в ежедневния ни живот – централна тема на самия сериал Stranger Things. В играта ще трябва да спрете нашествието на зловещи същества от него, включително с помощта на приятели.

Мобилната игра по Stranger Things се очаква догодина и се прави от студиото Next Games, което преди това направи също локационната игра Our World, базирана на сериала The Walking Dead.

Очаква ни и Stranger Things 3: The Game, която е изометрично екшън приключение в стила на SNES игра; нещо подобно и безплатно вече видяхме за мобилни устройства. Тя излиза за PC, Mac, PS4, Xbox One, Switch, Android и iOS и ще се появи на 4 юли заедно с новия сезон на сериала.    

Виж още: Dark Souls и "Игра на тронове" ни дават Elden Ring (ВИДЕО)

Тагове: