Warframe откриха доста интересен начин да рекламират играта си. Както се вижда от видеото, на хора от улиците на Ню Йорк е предложено да участват във фотосесия, позирайки с Opticor – макет на оръжие от играта, насочено към наблизо паркирана полицейска кола. Те биват изрично предупредени да не натискат спусъка. Това което не знаят, е, че колата и пощенската кутия до нея са направени да „експлодират“.

Реквизитът е подготвен от A2ZFX. Колата, пощенската кутия и оръжието са синхронизирани да се задействат едновременно чрез дистанционно. За постигане на ефектите се използва компресиран въздух, а за рестартиране на цялата каскада е нужен малък екип и около 15 минути, което е достатъчно, за да пристигне нова тълпа от неподозиращи минувачи.

Цялата операция е била строго контролирана, дори е имало присъствие на полицаи от NYPD, но повече за автентичност, отколкото нещо друго. Ако се вгледаме добре в полицейската кола, ще видим, че на нея пише Warframe Opticor Stunt, което донякъде издава изненадата.

Вижте още: Да не се объркате: новата Call of Duty се казва Call of Duty: Modern Warfare - отново