The Great Martian War (Android, iOS)


sМарсианците са нахлули на Земята и се опитват да ни завземат! Можете ли да оцелеете достатъчно дълго време, за да спасите Земята от изчезване?

Годината е 1913-а, войната е ад особено когато врагът, срещу когото трябва да се изправиш, са ужасяващи марсиански пришълци. Вие сте Гъс Лафонде, безстрашен разузнавач и войник, и трябва да оцелеете. Бъдещето на планетата заедно с всяко човешко същество зависи от вас.

Придвижвайте се през обширни бойни полета, избягвайки противопехотните мини, оглушителните артилерийски удари, взривяващите се резервоари с гориво и огромните марсиански чудовища.
The Great Martian War има практически безкраен геймплей, в който ще се наслаждавате на 3D визуални и звукови ефекти. Особено добре е пресъздадена обстановката на Първата световна война.

 

Цена: Безплатна

 

 


Изтегли играта от Google Play Store, Apple App Store


 

Toca Lab (Android, iOS)


sХимията никога не е била толкова забавна. Добре дошли в Toca Lab! Запознайте се с колоритния и наелектризиращ свят на науката в Toca Lab и разгледайте всички 118 елемента от периодичната таблица. Открийте всеки един от елементите, като експериментирате с лабораторните инструменти!
Всеки елемент разполага със собствена индивидуалност. Дали златото е тежко или леко? Проучете всеки един от елементите и споделете резултатите с всички. Можете ли да намерите всички 118?

Дошло е времето да влезете в ролята на учени, които прекарват времето си в лабораторията, за да правят проучвания и нови открития. Сложете си престилка и защитни очила, защото експериментите могат да бъдат опасни!

Всъщност Toca Lab е място за игра и забавления и с нея създателите й се надяват да вдъхновят децата да се впуснат в науката и да им бъде по-приятно. Докато периодичната таблица в Toca Lab е точна, то начинът, по който се създават новите елементи, не е толкова точен. Целта е експериментите да бъдат забавни и да се създаде любопитство към света на науката. Toca Lab е само отправна точка за по-нататъшно развитие!

 

Цена: 1,50 лв.

 

 


Изтегли играта от Google Play Store, Apple App Store


 

Invertis (iOS)

 

sИграйте Invertis! Това е игра, която представлява един своеобразен цветен тенис, в който на изпитание ще бъдат поставени възприятията и реакциите ви.

Как се играе? Целта е топката да отскача от стените с еднакъв цвят, т.е. ако тя е лилава, то трябва да се удря в лилавите стени. Вие трябва да сменяте цветовете на стените с едно просто докосване.
Но макар да изглежда лесно, то това е доста трудна задача, особено на висока скорост. Трябва да имате бързи рефлекси и бистър ум, за да следите движенията и да изпълнявате указанията. Наслаждавайте се.

 

Цена: Безплатна

 

 


Изтегли играта от Apple App Store


 

Tengami (iOS)


sTengami е приключенска игра, в която действието се случва във вътрешността на японска „3D” книга. Но защо 3D? Защото, когато отворите страница на подобна книга, пред вас изскача един триизмерен свят от сгради, предмети и хора.

В Tengami действието се развива в древна Япония, където вие ще управлявате герой, чиято мисия ще бъде неизвестна в началото, но с напредването на играта мистерията в Tengami ще се разкрива. Интересното в играта е, че сами трябва да се досетим не само как да разгадаем различните загадки, но и какви всъщност са те.

Една много приятна новина е, че в Tengami няма да срещнете In-App покупки и реклами.

 

Цена:  $4,99

 

 


Изтегли играта от Apple App Store


 

Medieval Apocalypse (WP)


sMedieval Apocalypse е екшън ролева игра, която отвежда играчите в един апокалиптичен средновековен свят. Играейки като рицар, целта ви е да завършите мисиите и да премахвате атакуващите ви зомби орди. За награда ще получите монети и точки опит, които по-късно ще могат да бъдат изразходвани за подобряване на оборудването и уменията ви. Използвайте уменията си разумно, за да победите враговете си.

 

Цена: Безплатна

 

 


Изтегли играта от Windows Phone Store


 

Doodle Brick (WP)


sВ Doodle Brick, подобна на LEGO пъзел, вашата мисия е проста: попълнете формата пред себе си с цветните блокчета в предвидените форми. Местете блоковете нагоре, надолу и настрани, докато създавате нужното ви оформление и запълните цялата форма. Нивото приключва само когато всички ваши блокове са били използвани и формата е изцяло запълнена.

 

 

Цена: Безплатна

 

 


Изтегли играта от Windows Phone Store