Американската агенция DARPA задвижва нов проект за подобрение на военните части на САЩ - ElectRX. Тя цели да създаде микрочип, който да се имплантира в тялото и да дава способности за свръх бързо възстановяване на войниците, като Върколака от популярния франчайз на Marvel.

Чипът ще наблюдава жизнените показания на ползващия го, но, за разлика от умните часовници ,и ще му влияе. Подобно на пеймейкър, устройството ще подава необходимите стимули на тялото, за да го поддържа във върховна форма. Вместо да се разчита на имунната система да се справя с рани и болести, ще се намесва ElectRX - под формата на изкуствена невромодулация. Чипът ще се налага над естествените реакции на тялото, за да се избягват негативни ефекти като възпаления, отпадналост и други. Нервните импулси от чипа ще вътворяват ред в тялото и ще му помагат да се възстановява по оптималния начин, който самото то рядко избира, както и ще намаля излишната болка.

Освен с полеви травми, ElectRX ще може да се справя и с някои по-банални, но не и по-маловажни болежки. Ревматизмът, възпаленията на червата, епилепсията и депресията са примери за това. Дали DARPA ще успее да създаде супер войници или ще си остане със супер танковете и супер самолетите, най-вероятно няма да разберем, но има шанс тези проекти да помогнат и на цивилните покрай тях, което във всеки случай е положително.

Вижте още: Филмът за Deadpool идва! FOX обяви премиерна дата

Тагове: