Американската армия си е поставила за цел до 2018 година да започне да използва малки летящи устройства като част от екипировката на войниците.

Тъй като неизвестните пейзажи във враждебните територии крият изключителни опасности за войниците, те имат нужда от информация за ситуацията, в която се намират. Малките преносими безпилотни самолети могат лесно да бъдат пуснати на разузнавателна мисия, при която да осигурят ценни данни за ситуацията наоколо.

Един пример за такава технология е PD-100 Black Hornet - безпилотен самолет, който се използва от норвежките и британски военни. Американската армия се интересува от такава технология, но не иска да използва този конкретен модел - всеки един Black Hornet се прави на ръка, а това оскъпява процеса.

 

 

Както се очаква, щатската армия има куп изисквания за мини дроновете, освен че иска те да са по-достъпни като цена. Те не трябва да тежат повече от 150 грама, трябва да се побират в джоба, батерията трябва да поддържа полет в продължение на 15 минути, а самият дрон трябва да е готов за полет в рамките на 60 секунди. И въпреки малкия си размер те ще трябва да издържат на скорост на вятъра от 10 до 15 възела, а обхвата на действие трябва да е до 1200 метра.

 

Прочетете и това: DARPA създаде самоуправляващ се кораб, който ще търси подводници нарушители