Напоследък много често виждаме нови носими устройства и по всичко личи, че тази тенденция няма да се промени. Южнокорейската компания LG анонсира предстоящата поява на нов модел умен часовник, като новината дойде по време на представянето на нов чип на Qualcomm, създаден специално за носими джаджи.

Засега новият часовник все още няма име, но се знае, че той ще бъде захранван от процесора Snapdragon Wear 2100.

Този чип е най-новият продукт на Qualcomm, предназначен за носими устройства, и се описва като първия от ново продуктово семейство "за следващото поколение" такива джаджи. Към момента процесори на компанията захранват доста носими устройства, а конкретно Snapdragon 400 е в сърцето на няколко топ модела с Android Wear. Qualcomm вече е лидер при производителите на чипове за смартфони, така че агресивното навлизане на пазара за носими устройства не е изненада.

Новият Snapdragon Wear 2100 ще бъде с 30 процента по-компактен дизайн и ще консумира с 25 процента по-малко енергия. В него има вграден LTE модем. Чипът вече е достъпен за производителите, които ще търсят начини да го вградят в новите си носими устройства.

Виж още: TSMC ще е единственият доставчик на чипа за iPhone 7, Samsung вън от играта

Тагове: