Тъмният режим Android се оказа доста популярна нова функция на операционната система на Google, но е доста досадно да ви напомня да го включите и изключите всяка вечер и сутрин. Също трябва и да навигирате през някои ярки менюта, за да го направите.

Изглежда обаче, че това може да не е проблем задълго, тъй като Android 11 код предсказва нова функция, която ще се справи с гореспоменатите проблеми.

Една от функциите, представени в него и забелязана от 9to5Google, е планиране на тъмния режим, което ще ви позволи да зададете час за активиране на режима, както и просто да го използвате "от залез до изгрев".

В момента много Android телефони имат режими Night Shield или подобни, които премахват сини нюанси от дисплея на телефона, което прави екрана по-лесен за гледане през нощта. Това може да бъде планирано за определени часове или отново "от залез до изгрев".

Android 11 вероятно ще бъде разкрит на Google IO 2020 през май, но можем и да очакваме да се развихри и откъм телефони в края на 2020 или началото на 2021 (в зависимост от марката на телефона), така че може да се наложи да изчакате известно време тази полезна функция да дойде до телефона ви.

Виж още: Над половин милион души желаят пламенно Tesla Cybertruck

Тагове: