Нов патент споделен ни традиционно от AppleInsider, показва как бъдещите клавиатури на Apple лаптопите ще могат да разпознават жестове, подобно на тракпада.

Публикуван в четвъртък в USPTO, САЩ, патентът на Apple е наречен "Мулти-функционални клавишни възли" и подчертава начини за разширяване на функционалността на традиционната клавиатура чрез използването на "keystacks". Интегрирани в клавиатурата, те ще подобрят функционалността на всеки клавиш.

Използването на сензори разпознаващи жестове, би променило начина, по който гледаме на клавиатурите! Така например плъзването на пръст по клавишите може да послужи за отиване напред или назад в дадена интернет страница, без да използваме мишката и виртуални бутони, изпълняващи тази функция.

И въпреки че снимката на подадения патент показва лаптоп, настолните клавиатури със сигурност ще се възползват от тази функция. Но както винаги, подаването на заявка, или получаването на патент, не означава непременно, че технологията за този тип клавиатура на Apple някога ще види бял ден.

 

Виж още: Apple патентова "холограмна" 3D дисплей система.

Тагове: