Работата на конвейерна лента или в сходни индустриални условия може да бъде изключително вредна за опорно-двигателната система. Дългите часове в изправена поза водят и да спад в продуктивността, от който губят работодателите. Швейцарската компания noonee е готова с устройство, което намалява проблемите значително — Chairless Chair (стол без стол).

Частичният екзоскелет се прикача към краката на служителите и те могат да ходят напълно свободно. С натискане на един бутон обаче тежестта, обикновено носена от гръбначния стълб, се разпределя към глезените, резултатът от което е усещане, подобно на висок бар стол. Инвазията позволява на служителите да работят с по-малко рискове за здравето си и в по-продуктивно, без да се правят какви да е промени по интериора на фабриката.

Audi и BMW ще изпробват Chairless Chair съвсем скоро и стига резултатите да са достатъчно добри, ще оборудват голяма част от служителите си с устройството. А знаете ли, че Samsung призна за част от използването на детски труд?