От BMW работят съвместно с DRL (Drone Racing League), за да подобрят световния рекорд за най-бърз дрон. Актуалният рекорд се държи именно от DRL и беше поставен миналата година. Рекордната скорост е 165.2 мили в час, или малко над 265 км/ч. BMW ще използва тестовия си център по аеродинамика, за да помогне за подобряването на това постижение. Освен това ще се проведе състезание от DRL в музея на BMW в Мюнхен, наречен BMW Welt (от немски "Светът на BMW").

Първенството за състезания с дронове набра огромна популярност, след като организаторите сключиха договор за излъчването му с телевизионния гигант ESPN. Освен това от началото на втория сезон на състезанията вече се използва нов модел дрон DRL Racer 3. Всички пилоти използват един и същи модел, за да може победителят да бъде отличен само заради своите умения. Новият Racer 3 също така е по-устойчив на удари и е по-лесен за проследяване от зрителите.

Участието на BMW в състезания с дронове може да е учудващо за мнозина, но немците казват, че тези серии са близки до моторните спортове. От BMW казват, че този тип състезания са много оспорвани и са много интересни заради съчетанието от високопроизводителни устройства и дигитални технологии. Не са ли прави?