Преди година Sharp пусна на пазара своя Aquos R Compact смартфон, предлагащ миниатюрен горен прорез за предната камера и огромна рамка в долната част, в която е поместен сензорът за пръстови отпечатъци. Крайният резултат определено не беше особено впечатляващ.

За тазгодишния модел японската компания е избрала алтернативен подход за увеличаване размера на дисплея, като в същото време запазва позицията на сензора за пръстови отпечатъци.

Точно така, Aquos R2 Compact разполага с допълнителен разрез в долната част на екрана. Последният е базиран на LCD технологията и е с размери 5.2 инча при резолюция 2280 x 1080. Дисплеят не достига до абсолютния край на смартфона, какъвто е случаят при част от флагманите на 2018 година, но е значителен ъпгрейд спрямо предходния Aquos R Compact.

Що се отнася до хардуерните характеристики, предложението на Sharp ще бъде едно от най-можещите на пазара в своя клас - Snapdragon 845 процесор с 4 GB памет, Android 9 Pie и 22.6-мегапикселова камера. Батерията ще бъде с мощност 2500 mAh.

Истината е, че двата прореза може и да не са по вкуса на всеки, но Aquos R Compact 2 ще бъде един от най-мощните представители на смартфони с толкова малък дисплей. На прима виста се сещаме единствено за Xperia XZ2 Compact, който предлагаше hi-end хардуер при размер на дисплея от 5 инча. И да, към днешна дата телефони с размери между 5 и 5.2 инча се считат за компактни.

Видео:

Тагове: