Смартфоните станаха доста големи, а заедно с това и неоползотвореното пространство на гърба им. Но базираната в Лондон стартираща компания Cliq, която има и своя Kickstarter кампания е създала иновативен NFC калъф, с който добавяте бързи бутони за достъп до различни функции.

Точно така потребителите могат да изберат, кои функции да „извикат“, чрез тях. Бутоните работят с NFC приемник, така че преди да сте решили да закупите едно такова калъфче ще трябва да се убедите, че вашият смартфон разполага с NFC модул. Cliq Cases никога няма да ви изостави, тъй като няма и батерия.

Какво мога да активирам с хардуерните бутони на Cliq Cases? Много неща, включително фенерче, достъп до контактите, бързо обаждане до приятел в случай на беда, активиране на камерата и т.н. Персонализацията е възможна чрез смартфон приложение.

Cliq ни напомня за Pressy бутона, който също позволяваше персонализация, но беше един единствен. Екипът си е поставил за цел да събере $ 40,000 финансиране, но към момента на писане на тази новина в Kickstarter профила има само 9642 долара.

Колко ще струва Cliq? Ранните Kickstarter поддръжници могат закупят бройки за около $ 20 -  25 долара. Екипът се стреми да е готов през август, ако приемем, че финансирането на кампанията мине успешно.

 

d

 

Тагове: