Преди време японската полиция арестува Йошимото Имура - човека, който си позволи да отпечата собствения си револвер. Сега, в чест на работата на Имура, един CAD дизайнер е създал по-нов и по-добър пистолет, който може да се използва за стрелба с истински куршуми.

Дизайнерът, който е нарекъл себе си WarFairy, е част от екип от творци, наречен Free Open Source Software & Computer Aided Design (FOSSCAD). Те са започнали да туитват снимки на оръжието, добавяйки го към впечатляващ арсенал от модели. Това оръжие все още не е тествано в реални условия, но е предназначено да издържа на нормални условия на експлоатация.

WarFairy, който живее извън САЩ, предпочита да остане анонимен. Той казва, че 3D принтираният револвер е доста труден за дизайн и печат. Готовият комплект ще включва метални части, за да се спазят разпоредбите на BA ATF (Bureau of Alcohol, Tobacco, Firearms and Explosives) за укрепване.

На въпроса, кога можем да очакваме да „изтеглим“ 3D проекта на новия пистолет, WarFairy казва просто - когато е готов. Може да разгледате Twitter профила на FOSSCAD, в който ще намерите и видеоклипове на тестови пистолети.

 

Виж още: Yobi3D е търсачка за 3D модели