Двойка вкаменелости – скелети на динозаври, хванати в бойна позиция, ще излезе на търг съвсем скоро. Те са оценени между 7 и 9 милиона долара – цена, която едва ли ще може да си позволи някой музей. Затова двойката дуелиращи се кости ще бъде предоставена пред частни купувачи, на които ще се даде възможността също да се „дуелират“, но с парични наддавания.

Двойката динозаври е открита в Монтана през 2006 година (оттам идва и името им „Тhe Montana Dueling Dinosaurs“) и според учените са родственици на Тиранозавър рекс и Трицераптор. Животните са уловени в битка, а в костите има дори малко запазена кожа. Запечатани завинаги в камъка, дуелиращите се динозаври са помогнали на учените да разберат повече за начина на движение на крайниците им, както и какво са правили в последните си моменти. Костите са „замразени“ все още в част от камъка и са укрепени допълнително с гипс.

 

Очевидно от позицията на животните е, че те са уловени в битка, но учените все още се опитват да разберат  точния им произход и начина, по който са загинали.