Американската бутикова автокомпания Genovation подобри собствения си рекорд за най-висока скорост с електрическа суперкола, постигайки 340 км ч с изцяло електрически Corvette. Базираната в щата Мериленд компания от години се опитва да предложи модифициран от нея електрически Corvette на масовия пазар.

Колата, която се нарича Genovation GXE, трябваше да е в продажба през 2018 г., но в момента се говори, че това ще стане през 2020 г. Междувременно, компанията чупи рекорди за скорост на е-кола със своя прототип. Още през 2016 г. модифицирана версия на Corvette Z06 направи рекорд от 330 км ч, а година по-късно го подобри с 336 км ч. Работата по прототипа продължи и сега модифицираният Corvette е достигнал точно 340.85 км ч.

Желаещите да подкарат този рекордьор обаче ще трябва да имат дълбоки джобове. Очаква се продажната версия на този е- Corvette да бъде 750 000 долара като ще бъдат произведени само 75 бройки. Срещу тази сума получавате възможност за 280 км пробег и 7-степенна ръчна скоростна кутия с опция за автоматик, ако държите на това.      

Виж още: Музиканти създадоха мелодия за двигателя на е-автобусите в Лондон