Д-р Евгения Чен си поставя интересна задача — да изчисли идеалното количество топинг за пица, който се полага на съответния размер.

Прекаляването със съставките може да доведе до твърде влажна и дори подгизнала коричка, докато твърде малкото количество отнема част от вкуса. След дълги експерименти и изпробване на различни пици, тя установява, че по-малките винаги имат поне 10% повече топинг, тъй като готвачите не успяват да преценят количеството на око. Именно затова тя разработва формула за оптимална пица. Тя е универсална и може да се използва както за големите, 14-инчови пици, така и за по-малките, 11-инчови. Лесно може да промени и дебелината на коричката, в зависимост от предпочитанията на гостите ви. Вижте формулата в нашата галерия.

А знаете ли, че можете да поръчате пица директно от Xbox-а си?

Тагове: