От Google обявиха, че са на път да ни предоставят над 120 игри на своята Cloud гейминг услуга - Stadia през 2020. Също така се планира предлагането на повече от 10 Stadia-ексклузивни игри още през първата половина на годината. Това би било доста голям скок от 26 игри и само една ексклузивна, които в момента са на разположение. И всичко това в рамките на малко повече от година след стартирането на услугата. Преди това от компанията бяха потвърдили само четири игри за тази година, така че новината беше много необходима, за да се уведомят потребителите, че пристига нещо голямо.

Бяха обявени и други актуализации, които ще запълнят още повече гамата на Stadia през следващите три месеца. Например 4K игрите в интернет, поддръжка на повече телефони с Android (засега е само за Pixel на Google), безжична игра в интернет чрез контролера Stadia (в момента се изисква да включите кабел) и "допълнителен асистент за функционалност", когато играете в Stadia чрез браузър.

  Виж още: Компанията, в която балансът между работа и здравословен начин на живот е възможен

Все още има много въпросителни около платформата, свързани с други обещания от разработчиците. Google не спомена нищо за "предстоящото" безплатно ниво в днешния си блогпост, а това, което последно чухме, е, че можем да го очакваме също през 2020. В поста също не се казва нищо за поддръжка на iOS устройства, така че доста вероятно е тези cloud игри да не стигнат до вашия iPhone или iPad. Не и през следващите три месеца.

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове: