Повече от 41 000 души са подписали петиции, призоваващи да спрат Джеф Безос да се завърне на Земята, след като отлети в Космоса следващия месец.

Безос, основател на фирмата за проучване на космоса Blue Origin, заяви на 7 юни, че той и брат му Марк Безос ще полетят в Космоса на борда на ракетата New Shepard на 20 юли - първият човешки полет на компанията. Три дни след съобщението на Безос бяха пуснати две петиции, за да се опита да се предотврати повторното връщане на милиардера на Земята. И двете са събрали хиляди последователи само за 10 дни.

Повече от 23 000 души са подписали една петиция на страницата Change.org, озаглавена: „Не позволявайте на Джеф Безос да се завърне на Земята“.

„Милиардерите не трябва да съществуват... на Земята или в Космоса, но ако решат да бъдат в открития Космос, че трябва да останат там“, се казва в описанието на петицията.

Някои подписали дадоха основание за подписване на петицията, което включваха коментари като „връщането на Земята е привилегия - не е право“ и „Земята не иска хора като Джеф, Бил [Гейтс], Илон [Мъск] и други такива милиардери“.

Друга петиция, наречена „Петиция да не се допуска повторното влизане на Джеф Безос на Земята“, е събрала над 18 000 подписа и бързо набира сила. Хосе Ортис, който е подготвил петицията, казва в описанието, че Безос е „зъл владетел, който е решен на глобално господство“.

„Съдбата на човечеството е във вашите ръце“, пише още Ортис.

И двете петиции имат за цел да получат огромно количество подписи, което ще ги направи две от най-мащабно подписаните петиции на Change.org.

Снимка: Pikrepo

Виж още: Ако имате този iPhone, сърцето ви може да бъде изложено на риск