Хлебарките несъмено са едни от най-гнусните създания и въпреки, че умението им да оцеляват на всичко (дори да живеят дълго с откъсната глава) ни кара да им се възхищаваме донякъде, все пак едва ли има човек, който да има желание да ги наблюдава ежечасно. Не на това мнение обаче са Animal Planet, които пуснаха 24-часов канал на новия си уебсайт, APL.TV, в който непрекъснато се предава на живо живота на хлебарките. 

 

Каналът и самият проект, на име Cockroach Cam, са точно толкова отвратителни на вид, колкото можете да си представите. Все пак вероятно има хора, които се интересуват от начина на живот, хранене и придвижване на хлебарките, защото каналът вече набира последователи. Освен това, Animal Planet вече има договори със Samsung, както и преговори с Roku и Xbox Live , за да подсигури прехвърлянето на Cockroach Cam и на големия екран в домовете на хората. 

 

Според създателите на канала е напълно нормално към него да има смесени реакции, но че и не трябва да забравяме, че хлебарките обитават нашата планета още от периода Креда.  Зрителите вероятно ще се поинтересуват от възможността да ги наблюдават отблизо – и то в доста необичайна обстановка, тъй като хлебарките от видео стрийма са „настанени” в собствен малък дом, с кухня и трапезария.