На всеки се е случвало да се озове на чуждо място, с отчаяна нужда да си намери място за преспиване, докато чака полета си например. Дизайнерите Роберто Де Лука и Антонио Скарпони oт шведската фирма daskonzep са изхождали точно от тази идея, когато са измислили стаята, която може да се сгъва и да се побира в куфар на колелца.

 

Концептуалната стая Hotello е голяма не повече от четири квадратни метра и все пак съдържа всички необходими удобства за прекарването на една спокойна вечер на непознато място. Тя цели да оползоворява пространства, които иначе биха останали празни – например изоставени складове или фабрики. Изработена е от метална рамка, с полупрозрачни и звукоизолирани завеси, с изцяло разглобяеми части, лампи и мебелировка. На пръв поглед прилича на болнично легло, скрито зад завеси, но идеята е съвсем друга.

 

Hotello може да се използва от всеки, на когото се налага да намери бързо място, където да си почине. Стаята съдържа двойно легло, лампа, закачалка за дрехи, бюро и стол. Tя ще бъде официално представена на изложението Fuorisalone 2013 като част от Milan Design Week, между 9 и 14 април.

Вижте и летищната стая, в която можете да се изолирате от тълпата.

Тагове: