Кюфтетата на IKEA вероятно са дори по-популярни от мебелите на шведския гигант. Редица потребители посещават магазините на IKEA само заради ресторанта и, както вероятно знаете, най-масовата част от менюто са малките кюфтенца с кафяв сос и конфитюр.
Оказва се, че, също като крушките с нажежаема жичка, те са вредни за околната среда и IKEA е на път да се откаже от класическата си рецепта. Стандартните кюфтета на IKEA, които можем да хапнем и днес, се произвеждат от свинско и телешко месо, чието отглеждане е по-вредно за околната среда, в сравнение с пилешкото.
Именно затова компанията постепенно ще преминава към използване на пилешко и зеленчуци, стараейки се да запази вкуса непроменен. Припомняме, че IKEA е в процес на преминаването към LED осветление и би трябвало да спре да продава всички останали видове крушки до няколко години.
А знаете ли, че IKEA вече предлага соларни панели в някои страни?