Илон Мъск дари 1 милион долара на YouTube потребителя Джими Доналдсън, който в момента провежда кампания сред други YouTube знаменитости, за да набере 20 милиона долара за борба с климатичните изменения. Дарението на Мъск е за 1 милион дървета, което означава по 1 долар на дърво. Случката обаче е интересна, защото наскоро Мъск даде официални показания в съда заявявайки, че има проблем с парите в брой.

Мъск и Доналдсън имат закачливи отношения от доста време. Доналдсън обеща да си купи Tesla, ако Мъск участва в епизод от предаването на PewDiePie. Самият Доналдсън минава за онлайн шоумен и често раздава големи суми пари, включително и на непознати.

Кампанията щеше да бъде успешна и без дарението на Мъск, тъй като вече набра над 6 милиона долара.

Не всички изяви на Мъск в социалните мрежи са положителни. Миналата година той обиди участник в спасителната операция в Тайланд пред своите 30 милиона последователи в Twitter, като го нарече „педофил“. Мъжът заведе дело срещу Мъск и съдебните изслушвания ще започнат на 3 декември. Именно на предварителното изслушване по делото Мъск призна, че въпреки акциите си в Tesla и SpaceX той няма нужната финансова ликвидност – така изглежда изненадващо, че може да си позволи да даде 1 милион долара за такава абстрактна цел.     

Виж още: Tesla Model 3 става първото е-такси в Ню Йорк