Tesla Model 3 стана първата изцяло електрическа кола, одобрена за използване като такси в Ню Йорк. Колите на Tesla вече са популярни таксиметрови опции в големите градове на Швеция, Норвегия и Холандия и постепенно започват да се настаняват в тази ниша и в САЩ.

Конкретно в Амстердам от години работят над 100 таксита на Tesla и към техния автопарк през 2018 г. се присъедини и Tesla Model Х. На свой ред Tesla Model 3 също започва да привлича интереса на такси компаниите. По-рано тази година Columbus Yellow Cab закупи 10 бройки от Tesla Model 3, с които стартира трансформацията на своя гараж от 180 коли към е-модели. В Мадисън, щата Уисконсин, пък работи първата изцяло е-такси компания в САЩ с 40 коли Tesla Model 3. Сега е ред на прочутите жълти коли в Ню Йорк да започнат да възприемат новия модел.

Това е постижение за компанията, тъй като одобрение от градските власти се получава трудно и Tesla Model 3 е първият е-модел, удостоен с такава чест.

Любопитно е, че Tesla Model 3 обаче няма да получи т.нар. отличие за превозно средство с алтернативно гориво, което властите дават. Това е така, защото категорията е създадена специално за хибриди и коли, захранвани с природен газ, а не за изцяло електрически модели. Самият Tesla Model 3 е построен за издръжливост и трябва да изкара над 1 милион км по пътищата, докато батерията следва да издържи до половин милион км.

Виж още: BMW X7: това ли е най-добрият SUV флагман?

Тагове: