В началото на април ви представихме Span, една концепция за аналогов и умен цифров часовник. Но докато тя може би ще остане само концепция, то днес ви представяме един друг механичен умен часовник, наречен KAIROS!

На пръв поглед той изглежда нереален и по същество е точно такъв, но екипът, който го е проектирал твърди, че ще достави първите версии на своя зашеметяващ хибриден умен часовник през декември тази година. А ако това наистина се случи, той може да намали драстично пропастта между двата типа ръчни часовници днес (стандартни и умни).

Моделите на Kairos MSW и SSW съчетават действителни самостоятелно работещи часовникови механизми (японски за единия модел и швейцарски за другия), с прозрачни цветни OLED екрани. Те са истински часовници с пълните способности на един умен часовник - уведомления, фитнес проследяване, обаждания и т.н.

Като се има предвид огромната пропаст между днешните умни часовници и механичните, това което предлага Kairos честно казано е като сбъднат сън! Може да направите предварителна поръчки, които варират от 499 до 1,199 щатски долара. Вижте и невероятното видео:

 

 

Виж още: Moto 360 идва през юли на цена от 249 евро!