Само ден след обявяването на жената Тор, Marvel представи нов Капитан Америка. Джо Кесада – главният творчески директор на компанията, коментира смяната на Капитана късно снощи.

След последния си сблъсък с Железния пирон, Стив Роджърс е почти мъртъв – целият супер серум е изсмукан от тялото му. Супер войникът вече не само не е супер, но не става и за войник – десетилетията, които не е усетил под маската на Капитан Америка, наваксаха и в момента е просто един старец.

Въпреки че Роджърс все още е жив, кой ще поеме щита? Както обикновено – един от най близките му приятели. Следващият Капитан Америка ще бъде Сам Уилсън, Сокола, който ще комбинира щита на супер войника с познатите крила.

Уилсън ще задържи ролята неопределено дълго – от Captain America #25 той ще поеме нова поредица – All-New Captain America през октомври. Как ще се справи под тежестта на цяла Америка? Наесен ще разберем, но друг слух от Marvel готви още развръзки за зимния сезон. Редакторът в Marvel Том Бревот спомена, че въпреки жената Тор и черния Капитан Америка студиото не е приключило с промените в състава на героите си.