Кога най-накрая Samsung ще се включи в OLED лудницата при телевизионните приемници? Това се питат мнозина анализатори последните две-три години.

Истината е, че Samsung работи по свой вариант на Organic Light Emitting Diodes панелите, които са използвани от всички конкуренти на Samsung (Sony, Panasonic, LG, Philips и др.). Подобен панел, под който да стои логото на корейския гигант, обаче няма да видим поне до 2023 година. Не и в комерсиално завършен вид.

Според OLED-info плановете на Samsung са предвиждали старт на масово производство на OLED панели в края на 2020 година, но очевидно въпросните са се променили. Според медията Samsung желае да подобри още повече своята OLED технология.

Любопитен факт е, че една от причините, която се изтъква, е Galaxy Fold и иновативният му OLED дисплей. Последният стои в основата за момента „гъвкавият“ телефон да е приет противоречиво от хората, които са го тествали.

Идеята на Samsung да се включи в производството на големи OLED панели е изненадваща и поради факта, че години наред компанията твърдеше, че нейният QLED тек е по-добро решение за бизнеса ѝ с телевизори.

Докато OLED-ите имат по-добър черен цвят и впечатляващ контраст, QLED могат да стават много по-ярки и са по-евтини за производство.

Другата истина е, че идеята на Samsung в крайна сметка е да комбинира най-доброто от двата свята – да създаде QD-OLED хибрид.

Колко добре ще работи подобна технологична колаборация, предстои да разберем, но поне на хартия звучи обещаващо.

От друга страна 2023 година все още ни се вижда твърде далеч във времето, за да можем наистина да се „хайпнем“ за споменатия по-горе хибрид.

Мистериозната компания за мозъчни изследвания на Илон Мъск готви голям анонс

Тагове: