Корейският гигант Samsung притежава солидна репутация що се отнася до смартфон фотография и през годините е предлага едни от най-добрите решения посредством свои устройва. В последно време обаче фотографската корона на компанията започва да ѝ се изплъзва.

В случая Galaxy S10 и Galaxy S10 Plus разполагат с брилянтни тройни камери, които в същото време обаче изостават от предложенията на Google и Huawei, съответно Google Pixel 3, Pixel 3 XL и Huawei P30 Pro. Предвид факт, че конкурентите на Samsung подготвят ъпдейти на своите предложения в лицето на Pixel 4 и Huawei Mate 30, корейците са запретнали здраво ръкави, за да отвърнат подобаващо на хвърлената ръкавица.

Последният слух за Samsung Galaxy S11, който по идея би следвало да дебютира през февруари 2020 година, съобщава за камера, която ще снима в до 64 мегапиксела.

Към днешна дата най-високата резолюция на мобилна камера е 48 мегапиксела (Honor View 20 и Xiaomi Mi 9).

Разбира се, особено при смартфоните, количеството мегапикселни често пъти не е най-важният фактор за качеството на дадена камера (тази на Pixel 3 е (само) 12 мегапиксела).

Все пак подобна стойност в Galaxy S11 потенциално би следвало да предостави значително подобрение на дигиталното приближаване и запазване на по-добър детайл, когато снимките бъдат „смалени“ до по-поносими размери.

Имената на новите сензори на Samsung са Isocell Bright GM1 and Isocell Bright GD1, а въпросните бяха обявени през октомври 2018 година, но не са съставна част от Galaxy S10.

Разбира се съществува вероятност още Galaxy Note 10 да се облажи от значителен ъпгрейд на камерата.

Припомняме също, че според Qualcomm настоящият им флагмански чипсет Snapdragon 855 може да поддържа камери до 192 мегапиксела.

По-рано тази година пък Джъд Хийп от Qualcomm сподели пред MySmartPricethat, че „можем да очакваме няколко бранда да пуснат на пазара телефони с 64-мегапикселови камери и дори 100 мегапикселови такива до края на годината“.

Трябва да добавим, че Samsung предоставя камера сензори на компании като Xiaomi, Vivo, Motorola и Nokia.

НТС продължава да залага на адски странни телефони. Има ли пазар за подобен модел?

Тагове: