Фактът, че Илон Мъск притежава още една компания, обвита в мистерия, е малко известен, но по всичко личи, че за нея тепърва ще научим повечеи информация. Тя се нарича Neuralink и се занимава с мозъчни изследвания, а в рамките на последната седмица стартъпът набра пресни 39 милиона долара. Произходът на парите не е ясен – възможно е това да са външни инвестиции, а може да идват от джоба на самия Илон Мъск.

Neuralink e регистрирана през 2016 г. в Калифорния като компания за медицински изследвания и оттогава функционира тихичко чрез офиса си в Сан Франциско. Тя привлече няколко  известни учени от различни университети и плаща на лабораторията на Университета на Калифорния, за да я използва за опити с маймуни. Други опити включват имплантиране на електроди в мозъка на плъхове.

Имайки предвид, че голямата част от шума около Илон Мъск идва заради Tesla и SpaceX, ще бъде интересно да видим какво ще се роди от това начинание. Запитан през април за новини около Neuralink, самият Илон Мъск отговори, че можем да очакваме значим анонс до няколко месеца.

Виж още: Firefox ни прави абсолютно незабележими в мрежата със софтуер за Deep Web