Човешкото тяло има лимит за количеството дет метъл, което може да създаде – ушите, пръстите и гласните струни не могат да издържат прекалено дълго на вакханалията от звуци. Благодарение на модерната технология обаче това ограничение може да бъде преодоляно.

Двама програмисти създадоха изкуствен интелект, който генерира и стриймва несекващо количество дет метал през YouTube канал. Техният проект използва невронна мрежа, която идентифицира повтарящи се елементи в музиката и ги възпроизвежда по реда на тяхното използване.

Резултатът не звучи съвсем автентично, просто защото не е ограничен от недостатъците на човешкото тяло. В музиката няма реални паузи, но иначе звученето би се понравило на всеки почитател на твърдата музика. Ще откриете супер бързи барабани, брутални китари и истинско ръмжане. Според програмистите темпото на дет метъл е идеално за такъв експеримент, защото създава по-органичен звук в сравнение с други по-бавни стилове.

Засега в стрийминг видеото все още няма роботи, които да създадат наистина футуристична атмосфера, но програмистите се надяват да добавят някаква форма на общуване с изкуствения интелект, така че един ден да имате повече контрол върху музиката му и да задоволите вашия конкретен вкус в този специфичен стил.