Компанията DJI, която е водещ производител на дронове, изглежда иска да се разшири в други сфери. Включително технология за самоуправляващи се коли.

Въпреки че мнозина свързват DJI най-вече с нейните дронове, компанията създава и други технологични продукти като екшън камери и гимбали. Според Ройтерс обаче в последно време DJI засилва интереса си именно към автономните технологии при колите. Имайки предвид, че DJI е технологична компания и че пазарът на автономни коли расте с бързи темпове, подобно решение изглежда логично.

Агенцията се позовава на три анонимни източника, както и на скорошни обяви за работа, публикувани на сайта на DJI. Според всички тях DJI планира да разработи и продава технология за помощ при умните автомобили като радари и сензори. Агенцията припомня, че DJI от години разработва такива радари и на CES 2020 обяви два нови модела. Тяхното приложение е свързано както с умните коли, така и с мобилни роботи, картография и навигация в умния град. Разбира се, подобна новина не подсказва, че DJI непременно ще започне да разработва автономни коли, но в днешния технологичен свят всичко е възможно и няма да е нечувано, ако DJI пренасочи част от своите големи ресурси в тази посока.   

Снимка: DJI

Виж още: Първият гъвкав смартфон на Xiaomi вече пътува в метрото