Катеричките са очарователни животинки. На снимките на канадката Нанси Роуз обаче те се държат почти като хора и вършат съвсем човешки неща - проверяват си пощата, перат си дрехите и ги простират, разкрасяват се пред огледалото, сервират закуска и т.н.  

Както се досещате, тези уникални фотографии не са постигнати лесно, а са резултат от упорит труд на канадката. Тя снима симпатични катерички вече от няколко години и е изучила до съвършенство тяхното поведение, навици, предпочитания. Първоначално Нанси фотографирала животинките, докато тичали в собствения й двор. По-късно обаче й хрумнало да създаде забавен реквизит, където да ги постави за по-голяма атрактивност. Самите животинки „съдействали" активно, тъй като са известни с любопитството си към всякакви интересни за тях вещи.

Една от първите успешни снимки била предназначена за Деня на влюбените, който се празнува на 14 февруари. На нея любопитна катеричка проверява пощенската си кутия, в която са поставени две писма с миниатюрни сърчица на тях - явно любовни картички от някой любвеобилен мъжкар.