Въпреки че „магията на обектива“ е твърде често използвано словосъчетание, имa защо. Фотоапаратът, независимо от неговите възможности, е просто инструмент в ръцете на човек. Както илюзионистът може да използва просто тесте карти, за да заплени вниманието ни, така и фотографът използва фотоапарата, за да пресъздаде по уникален начин това, което вижда. Не е нужно да обясняваме, че и в двете ситуации не всеки може да се справи – нужна е идея, въображение и огромна подготовка. За да не продължаваме със словоизлиянията, които просто напират при вида на красиви снимки, нека да обясним по-подробно.

В момента тече ежегодният конкурс на National Geographic Traveler, който подканва читателите да блеснат със снимките си, направени от различни кътчета на земното кълбо. Добре е да направим това уточнение, тъй като някои от кадрите може спокойно да бъдат причислени към друга планета. Вижте в нашата галерия снимките, които харесахме най-много.

Конкурсът продължа до 30 юни, а повече информация и още страхотни снимки можете да откриете на официалната страница – National Geographic Traveler.

Тагове: