Компанията Mondelez International, производител на Cadbury и Alpen Gold, съобщава, че в най-скоро време ще пусне на пазара шоколад, който не се топи. Президентът на фирмата Лорънс МакДугъл не уточнява какъв точно ще е съставът и вкусът на сладкото изкушение, нито и под какъв бранд ще се произвежда то. Съобщава само, че шоколадът ще издържа без да се разтопи на температура до 40 градуса - нещо, на което към момента нито един шоколад не е способен. МакДугъл допълва, че продуктът е патентован още миналата година, но специалистите от компанията все още работят върху неговото усъвършенстване.
От Mondelez International разчитат най-големи продажби да реализират в страни като Африка, където температурите са високи през цялата година.
Припомняме, че старото име на Mondelez International е Kraft Foods. Компанията е основана през 1903 г. Освен Alpen Gold, Cadbury, Milka и Orea, фирмата е известна още с брандовете Estrella, Maxwell House и Jacobs.