В наши дни НАСА изстрелва не само ракети. Космическата агенция се подготвя да представи новата си стрийминг услуга, наречена NASA Plus, на 8 ноември. Досега услугата беше в бета-версия, но по-късно следващата седмица ще бъде достъпна за всички.

За разлика от комерсиалните платформи за стрийминг NASA Plus ще бъде стрийминг услуга без реклами и абонамент. От НАСА твърдят, че тя ще предостави на потребителите достъп до наградените с "Еми" предавания на живо на агенцията и поглед към нейните мисии чрез колекция от оригинални видеопоредици, включително няколко нови поредици, които ще стартират със стрийминг услугата.

Новите усилия на НАСА в областта на стрийминга са част от цялостната цифрова трансформация на организацията, която включва и обновени уебсайт и приложение.

Агенцията пусна нов трейлър, подканящ към стартирането на NASA Plus, с кадри от впечатляващи гледки към нашата планета и отвъд нея.

Услугата за стрийминг на НАСА стартира в ключов момент, когато агенцията подготвя четирима астронавти за Луната след 52 години. "Артемида II" ще се отправи към Луната някъде около ноември 2024 г. Астронавтите по време на първия си полет на борда на ракетата на НАСА Space Launch System (SLS) и космическия кораб Orion ще се отправят към лунната повърхност и се надяваме, че новата стрийминг услуга NASA Plus ще има за нас някои уникални кадри, на които да се възхитим при тази мисия.

Снимка: Unsplash

Виж още: Кой промени социалните мрежи?