Студент от Малайзия създаде дизайн на сграда, която сама изработва нови апартаменти, така че вместо да си купувате съществуващо жилище, просто може да направите дизайна сами и то ще бъде произведено на място.

Pod Vending Machine на практика представлява скеле на небостъргач с гигантски 3D принтер на върха. Вие правите дизайна на апартамента, избирайки между различни възможности и така на практика създавате дома стая по стая. Сградата постепенно се увеличава и става по-висока и всеки новопостроен апартамент се поставя в нейната рамка от кранове. Целта на Хасиф Рафией, който следва архитектура в Манчестър, е да намери решение на голямото разхищение на материали в строителството.

Разбира се, засега това е само концепция и тепърва ще трябва да се търсят отговорите на въпроси като как ще се изгражда централната инфраструктура на сградата (асансьор, стълбища и коридори) и как ще бъдат доставяни услуги като вода и електричество. Въпреки че звучи като логистичен кошмар, идеята безспорно е готина и показва още едно възможно приложение на 3D принтирането.