Дизайнерите на осветителни тела постоянно ни показват колко креативни могат да бъдат, показвайки пред света изобретения като лампата, която можем да ядем например. Сега отново можем да станем свидетели на подобна оригинална идея.

 

Компанията Al-Hamad Design стои зад тези определено нетрадиционни лампи. Те стряскат с вида си, защото представляват човек, облечен като шейх, в реални размери, с нахлупен на главата абажур. Фигурите са облечени в традиционно кувейстко облекло и изглеждат напълно по човешки – което ни кара да се замислим как бихме се чувствали, ако имаме подобна лампа изправена в ъгъла на хола си и дали не би изглеждала зловещо.

 

Лампите се наричат Embarakiya и са изработени от фибростъкло, а абажурът на главите им съвпада като цветове и дизайн с дрехата, с която е облечено тялото. В гърдите на фигурата има вграден спийкър, а най-интересно е включването и изключването на лампата: за целта трябва да се ръкувате с нея. В ръката на манекена на лампата е вграден ключа, с който тя се святка и изгася.

 

Идеята за лампите-манекени е доста интересна, а и без съмнение ще е привлекателна за хората с по-ексцентричен вкус в обзавеждането, подобно на интерактивната лампа, която обича внимание.