В последните седмици излезе информация, че Star Wars Епизод 7 може да се забави до 2016 г. Опасенията са били напразни, тъй като вече е известна официалната дата, на която ще се състои премиерата на седмия епизод на фантастичния епос – 18 декември 2015 г. (е, не е много далеч от 2016 г.). Датата беше публикувана в блога на официалната Star Wars страница. Първоначално се очакваше Епизод 7 да излезе през май 2015, но проблеми, свързани със сценаристите, доведоха от отлагане на датата.

 

Режисурата е поверена на Джей Джей Абрамс, който се включва и като сценарист заедно с Лорънс Касдан. Те иззеха тази длъжност от първоначалния избор – Майкъл Арндт. Причината за промяната е желанието на Дисни да пуснат новия епизод в рамките на 2015 г.

 

„Всичко показва, че работата с Лари ще ни доведе там, където трябва да бъдем, и във времето, с което трябва да се съобразим.“ Абрамс описва Касдан като „един вид непобедим“ и това не трябва да ни изненадва, тъй като той е работил по филми като „Империята отвръща на удара“ и „Похитителите на изчезналия кивот“, въпреки че „Ловец на сънища“ не пожъна голям успех. Абрамс похвали работата и приноса на Арндт: „Работата с Майкъл беше чудесно преживяване и мога да заявя, че съм голям негов фен.“ Възможно е Арндт да остане част от света на Star Wars, като се присъедини за следващите епизоди.

 

Тагове: