Panasonic представи концепция за прозрачен OLED дисплей по време на Salone del Mobile в Милано, Италия - най-голямото и престижно изложение за обзавеждане и лайфстайл в света. Иновативната концепция е представена като част от инсталацията на швейцарската марка за мебели Vitra.

Прозрачният OLED дисплей е вграден в дървена рамка и наподобява стъклен шкаф. Идеята на въпросния е да се вписва естествено във всяко съвременно жилищно пространство. Моментът, в който бъде включен, се превръща в ярък OLED екран.

По идея прозрачният OLED дисплей неусетно трябва да се превърне от пасивен обект в жив и динамичен елемент; от нещо, което трябва да се види, в нещо, което трябва да се гледа.

Прозрачният дисплей е резултат от работата по концептуален изследователски проект на Panasonic и Vitra. Прозрачният OLED дисплей е първата от идеите, която се реализира между колаборативния процес между двете страни.

Проектиран от скандинавския дизайнер Даниел Рибакен (Daniel Rybakken) и Panasonic Design Kyoto, прозрачният OLED дисплей е изработен от материали като дърво, метал и стъкло. Технологичните компоненти са умело скрити в дървена рамка, която играе и ролята на поставка за устройството.

За момента Panasonic все още не планира да предлага прозрачния OLED дисплей на пазара, но обяви, че активно анализира обратната информация за устройството и проучва потребителския интерес.

Трябва да допълним, че имахме честта преди около месец да тестваме дисплея от първо лице и резултатите наистина бяха магически.

ВИДЕО:

Оцени:
Рейтинг: 5
Тагове:
Най-четени
Всички

Официално можем да мечтаем: Sony с изчерпателна информация за PlayStation 5

141 | 16.04.2019
Още от HiEnd

Galaxy S10 5G ще сваля HD филми за по-кратко време, отколкото вие ще прочетете този текст

67 | 15.04.2019