Компании като Virgin Galactic и Blue Origin вече усилено работят по космическия туризъм, но ако същите тези земни госи искат нещо повече от полет (а защо не, имайки предвид какви суми ще платят те), къде всъщност могат да отидат? Именно с този въпрос ще се заеме Orion Span - компания, която иска да изгради луксозен хотел на име Aurora Station в околоземна орбита, който трябва да приема гости от 2022 г.

Ако искате да сте от тези гости, това ще ви струва 9.5 милиона долара на човек за 12 дни. Тази цена е за плен пакет, включващ тримесечна подготовка преди полета и транспортирането до и от хотела. В него ще може да има само четирима души едновременно, както и двама души персонал. За резервирането на място в Aurora Station трябва отсега да се плати депозит от 80 000 долара.

Всички желаещи да гостуват на космическия хотел ще трябва да преминат тримесечен тренировъчен курс.

Цената може да изглежда висока, но като се има предвид, че САЩ в момента плащат на Русия по около 75 милиона долара на място за транспортиране на американските космонавти до Международната космическа станция, сумата на Orion Span всъщност е доста прилична. Така или иначе, никой не е казал, че космическият туризъм е милиона , нали?