Вече знаем, че Apple ще проведе своето ежегодно събитие WorldWide Developer Conference (WWDC) в периода между 3 и 7 юни, но с днешна дата компанията започна да разпраща покани за конференцията. Последната ще стартира на 3 юни в Сан Хосе, Калифорния.

Големият акцент ще бъде iOS 13 – новостите, на които ще заложи американският технологичен гигант, дата за публична бета, както и такава за официалната премиера на новата версия на операционната система.

Що се отнася до ъпдейти, които ще достави iOS 13, моментните течове говорят за „тъмна“ тема по подразбиране, защото въпросният визуален мрак е адски модерен. А също и помага за увеличаване живота на батерията при мобилни устройства, които използват OLED дисплеи. Апропо, Android Q също ще предложи тъмна тема.

По отношение на потенциална съвместимост слуховете са противоречиви. От една страна се очаква iOS13 да поддържа устройства с A8 чипсети и нагоре, което означава съвместимост с iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPad Air 2, iPad mini 3 и шеста генерация iPod Touch. От друга страна има слухове, че устройства като iPhone 6, iPhone 6S, iPad Air 2 и дори любимият на мнозина iPhone SE няма да бъдат част от iOS13 плановете на Apple. Като основна причина се изтъква желанието да се улеснят iOS разработчиците, които ще трябва да се съобразяват с по-малко количество формати на екраните при еко-системата на компанията.

В рамките на събитието Apple ще представи и нови версии на своите алтернативни операционни система – watchOS (вече със собствена версия на App Store), tvOS и macОS.

Тоест говорим за събитие, което ще донесе множество новини за потребителите, инвестирали в еко-системите на Apple.

Според анализаторите обаче не трябва да очакваме хардуерни анонси в рамките на WWDC 2019.

Разбира се тайно се надяваме на типичното за Apple “one more thing“...

Новината, която феновете на Xperia и Sony искаха да чуят

Тагове: