Независимо че Huawei P40 най-вероятно ще направи дебюта си през март следващата година, се появиха слухове, че новият телефон ще бъде демонстриран още в рамките на CES през януари или MWC през февруари 2020 година. Твърденията са на gizchina.

Виж още: Huawei nova 5T: Триумф на средния висок клас (видео ревю)

С днешна дата получаваме и първите по идея легитимни рендъри на новото устройство. Както можете да видите от споделените снимки, телефонът ще предлага заоблен дисплей, подобен на този, който е характерен за Huawei Mate 30 Pro. От рендъра можем да видим и доста едра издатина на гърба, причинена от главната камера на телефона.

Очаква се P40 да предложи четири сензора. Няма видими промени относно страничното разположение на бутоните – откриваме типичните такива за увеличение и намаляване на звука, както и за включване и изключване на телефона.

По отношение на техническите характеристики Huawei P40 ще ни бомбардира с впечатляваща производителност благодарение на Kirin 990 5G SoC. Наследникът на въпросния чипсет, Kirin 1020, ще дебютира през септември следващата година за премиерата на Huawei Mate 40 серията.

И още, очаква се P40 да предложи голям 6.57-инчов OLED дисплей с две камери, скрити под самия него. Резолюцията ще бъде 2K+, естествено ще поддържа и HDR. Има слухове и за поддръжка на 120 Нz.

Въпреки очакваните четири камери според gizchina все още има шанс Huawei да добави и пети сензор. По думите им причината е, че P30 предлага четири сензора и компанията „трябва“ да направи нужния ъпдейт.

Тагове: