Сега, когато SpaceX завърши тест за аварийно напускане на капсулата при изстрелване на Crew Dragon, кога можем да очакваме мисия с хора на борда? Най-накрая компанията има по-конкретен отговор от "в началото на 2020 г.".

Шефът на компанията Илон Мъск разкри на присъстващите на конференцията след изпитанието, че мисията на екипажа до Международната космическа станция вероятно ще се проведе през второто тримесечие на годината или по някое време между април и юни. Преди това собственикът на SpaceX беше "силно уверен", че хардуерът ще бъде готов през първото тримесечие, "най-вероятно" през февруари.

Добра идея е да вземете преценки като тази със зърно сол. Разписанията за космически полет могат да се променят с малко предупреждение (дори този последен тест се забави с един ден). И не може да се отрече, че оценките на Мъск понякога са оптимистични - просто погледнете колко време отне на Falcon Heavy да се приведе от концепция до изстрелване на реална ракета. Демонстрацията за аварийно напускане беше последното голямо изпитание преди полета на екипажа, така че този път може би наистина няма толкова голям шанс за закъснения, колкото бе в миналото.

Виж още: Вдъхновено от Star Trek био легло ще сканира телата ни

Тагове: