Гигантите PUMA повишават „зеления“ си статус, като пускат нова колекция продукти, които са или годни за рециклиране, или биоразградими. Името й е InCycle и съдържа спортни обувки, дрехи и аксесоари. Kогато остареят, те могат да бъдат върнати на компанията по програмата „Bring Me Back”, вместо да бъдат изхвърляни в боклука.

 

Биоразградимите компоненти на линията InCycle включват материали, които могат да се разбият чрез микроорганизми на биологичните си съставки. Условие за това е продуктите да са изработени от органични влакна и без токсични добавки. Така следвайки международните стандарти за продукция, която по минимален или по никакъв начин въздейства върху околната среда, те произвеждат модели, които или се разграждат напълно след изхвърляне, или са изработени от метали, текстил и пластмаса, които могат да се използват отново за направата на други продукти.

 

Сред биоразградимите InCycle продукти са изцяло разградимата баскетболна тениска и баскетболните маратонки. Маратонките са комбинация от органичен лен и памук, с подметка от разградимата пластмасаAPINATbio.