Разнообразието от съдържание, създадено специално за VR устройства, не е особено голямо, а Nuren е още един любопитен проект, който се опитва да промени това. Ако бъде финансиран успешно, Nuren ще е първият мюзикъл, създаден специално за Oculus Rift. Действието на музикалното sci-fi приключение се развива в бъдеще, където музиката, заедно с всички други стимули на човешки емоции, са забранени.

Интелигентни андроиди се грижат човечеството да не бъде обременявано с ежедневни проблеми и емоционални стимули. Вследствие на бъг някои от роботите развиват съзнателност и музикален талант, които ги принуждават да се крият от строгия режим. Филмът проследява приключенията на два от андроидитеQGK и RIX. Финалната анимационна продукция ще бъде разделена на седем части, създадени от различни артисти и използващи различна визуална естетика. Според създателите на Nuren филмът ще се хареса на всички, които са запалени по музика, кино и видеоигри.

Ако вече сте развълнувани за филма, но нямате Oculus Rift, не се тревожете – авторите на проекта ни уверяват, че ще има и версия на Nuren за стандартни дисплеи, в която ще контролирате гледната точка с мишката си. Ако искате да подкрепите проекта или да свалите демо версия на Nuren (в момента само за Windows), можете да го направите тук.